photo carryonluggage_zpsswdd4l81.png
1 / 2 / 3

Koska suuri osa Berliinin matkan kuvista on vielä käymättä läpi ajattelin kirjoitella tähän väliin vielä vähän muista jutuista ja jatkaa Berliinistä myöhemmin ensi viikolla. Tämäkin juttu matkustukseen liittyen tosin! Berliiniin tosiaan matkustettiin pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, mikä nopeutti matkan tekoa huomattavasti, mutta aiheutti myös hieman ylimääräistä päänvaivaa kuten aiemmassa 10 Beauty Essentials For Travel -postauksessani jo kerroinkin.

Toinen murheen aihe oli omistamani lentolaukun paino. Laukku on edelleen todella hyvässä kunnossa vaikka onkin useita vuosia vanha, mutta aika auttamattomasti jäänyt jälkeen, kun sitä vertaa kevyisiin polykarbonaatti laukkuihin tai muihin uusiin innovatiivisista materiaaleista valmistettuihin lentolaukkuihin. On aika tylsä lähteä viikonloppureissulle lähes tyhjän lentolaukun kanssa, kun kahdeksan kilon painorajoituksesta puolet vie jo lentolaukku itsessään. Tuliaisten on oltava silloin kevyitä tai ne ostetaan vasta lentokentältä.

Koska lentolaukkuni on edelleen niin hyvässä kunnossa en viitsisi ostaa uuttakaan, vaikka hieman eksyin sellaisiakin sivusilmällä tutkimaan. Nykyään on sen verran upeita vaihtoehtoja, että löysin jo itseni pyörtämässä päätöstäni olla ostamatta uutta lentolaukkua. Vai mitä sanotte tuosta super kauniista Samsoniten Lite-Cube DLX -lentolaukusta? Sekään ei tosin 2,3kg painollaan ole vielä edes kevyimmästä päästä eli enköhän valitsisi todellisuudessa jonkin vielä tätäkin kevyemmän. Perinteisen lentolaukun sijaan olen miettinyt weekender -laukun hankkimista. Sille kun olisi käyttöä muutenkin ja sen kanssa kulkeminen tuntuisi jotenkin huolettomammalta, kun laukun voi vaan tarpeen tullen heittää olalle. Upeat nahkaiset versiot kuten Longchampin Le Foulonné ovat olleet monesti haaveissa, mutta nahkainen laukku tietysti painaa paljon. Viimeisimpänä ihastuksena on ihanan kevyt ja tyylikäs Tumin Larkin Ashbury, joka täyttää kaikki kriteerit paitsi budjettiin sopivan hinnan.

 photo luggage_zpsvkrugxmp.png
1 / 2 / 3

Hankintalistalla tulevia matkoja ajatellen on ollut myös kunnon matkalaukku. Tähän asti tehdyt matkat on suoritettu lainamatkalaukuilla ja rinkan kanssa. Ihan mille tahansa lomalle ei kuitenkaan päästä 50 litran vetoisella rinkalla ja lainalaukutkin ovat olleet pian niin kovassa käytössä, että omaa laukkua hihnalta odotellessa saa pelätä kuinka monessa osassa sen saa takaisin. Tyylikkyyttähän niistä ei puutu, mikäli omaa silmää hivelee vaakana kahdella pyörällä kulkeva rotisko.

Stockalla pyörähtäessäni törmäsin useampaankin hyvännäköiseen vaihtoehtoon. Super kaunis Delseyn Chatelet Hard + matkalaukku viehätti elegantilla ulkonäöllään, muttei lopulta tuntunut ihan omalta ja värikin on todella arka ottaen huomioon kuinka kovaan kohteluun matkalaukut yleisesti matkustaessa joutuvat. Suositut Rimowan Salsa polykarbonaattilaukut miellyttävät myös silmää ja ovat monien lukemieni arvostelujen mukaan parasta mitä matkalaukkumaailmasta voi ostaa. Tyylikäs oli myös käsittämättömän kevyt Samsoniten Lite-Locked Spinner. Painoa katsomallani koolla on vaivaiset 3,3kg ja tilavuus on kuitenkin peräti 68 litraa. Koska kokemusta polykarbonaattilaukuista ja muista uusista materiaaleista ei ole olisi mukava kuulla teidän mielipiteitä puolesta ja vastaan, ettei tule tehtyä kallista virheostosta!

My previous trip to Berlin taught me the importance of a good suitcase. In this case it was just a carry-on luggage that is hopelessly heavy, so even when the luggage is empty it still takes almost half of the weight of 8kg which is the limitation on carry-on luggage on most of the flights. Instead of buying a new trolley I've been eyeing some weekender bags that would be useful also otherwise. Another thing that I've been thinking to buy is my very own suitcase. Before I've travelled with my backpack and some  old loan suitcases. The lighter polycarbonate suitcases seem like an interesting and a good choice but since I don't have any practice from them it would be nice to hear some!

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram